Karkówka z grilla w czosnku i musztardzie

 
Dania z grilla
dla 4 osób
łatwy
ok. 1 godziny

Karkówka z grilla w czosnku i musztardzie

Składniki:
  • 1 kg
    karkówki w plastrach
  • 3 ząbki
    czosnku
  • pół szklanki
    oleju lub oliwy z oliwek
  • 1 łyżka
    ketchupu Develey
  • 1 łyżeczka
    musztardy Develey
  • 2 łyżeczki
    przyprawy do grilla Prymat
  • pieprz zwykły i ziołowy, szczypta soli

Przygotowanie:

Krok 1Wyjmij plastry karkówki z opakowania, a następnie rozbij delikatnie tłuczkiem do grubości około 2 cm.

Krok 2Do dużej miski przelej oliwę lub olej. Dodaj czosnek, musztardę i ketchup oraz wszystkie przyprawy, a potem dokładnie całość wymieszaj.

Krok 3Obtocz plastry karkówki w przygotowanej marynacie. Ułóż w naczyniu mięso i schowaj do lodówki na całą noc.

Krok 4Następnego dnia przełóż plastry karkówki na tackę i smaż na grillu do momentu, aż mięso będzie soczyste i miękkie.

* Oferta ważna w podanym terminie lub do wyczerpania zapasów.

*
Oferta ważna w podanym terminie lub do wyczerpania zapasów.