Wątróbka drobiowa z jabłkami

 
Potrawy z mięsem
4 osoby
łatwy
ok. 30min

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Składniki:
  • 1 opakowanie
    wątróbki drobiowej
  • 3
    kwaśne jabłka
  • 2
    cebule
  • 2 łyżki
    mąki
  • 2 łyżki
    masła
  • sok z cytryny
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Krok 1Umyj jabłka, usuń z nich gniazda, a następnie pokrój na osiem części.

Krok 2Podsmaż jabłka z pokrojoną na talarki cebulą oraz majerankiem.

Krok 3Kiedy cebula i jabłka zmiękną odłóż je na osobny talerz.

Krok 4Wątróbkę opłucz, oczyść, wysusz i oprósz lekko mąką. Usmaż ją na tłuszczu po cebuli i jabłkach.

Krok 5Gdy wątróbka ładnie się zarumieni dodaj do niej podsmażone wcześniej jabłka oraz cebulę. Dopraw przyprawami do smaku.

Krok 6Podawaj z ulubionymi dodatkami.

* Oferta ważna w podanym terminie lub do wyczerpania zapasów.

*
Oferta ważna w podanym terminie lub do wyczerpania zapasów.