400 g | 400 g tofu Gut Bio (do znalezienia w lodówce) |
1 | cukinia |
1 | papryka |
2 | cebule |
6 łyżek stołowych | oliwy Casa Morando |
1 łyżeczka | przyprawy curry Portland |
sól | |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
---|
Tofu pokrój na wielkie kostki. Cukinię i paprykę również pokrój na kawałki. Cebulę podziel na ósemki.
Rozmieszaj oliwę z curry i szczyptą soli.
Zmieszaj tofu i warzywa z przygotowaną wcześniej oliwą i marynuj w misce przez ok. 2 godziny
Nadziewaj warzywa i tofu naprzemiennie na 4 patyczki do szaszłyków i grilluj przez ok. 10-15 minut, od czasu do czasu obracając.
Do szaszłyków pasuje nasza pyszna i świeża sałata.
Oferta już wygasła
Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.
Na podany numer został wysłany SMS, aby potwierdzić Twój numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.
Na podany adres e-mail i numer zostały wysłane wiadomości, aby potwierdzić Twój adres e-mail i numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości. Jeśli strona z potwierdzeniem się nie otworzy, prosimy skopiować link i wkleić go w przeglądarce.