1. Strona główna
  2. Inspiracje ALDI
  3. Przepisy
  4. Kuchnia Gourmet
  5. Jagnięcina z sałatką, pieczarkami z chili i gruszką nashi

Jagnięcina z sałatką, pieczarkami z chili i gruszką nashi

łatwy

60min.

Czas przygotowania

Składniki 4 Porcje

400 g Jagnięcina Gourmet, marynowana (dostępna w naszej ofercie od 18.11)
1 pomarańcza
1 limonka
100 g physalis
4 łyżki stołowe oliwy Gut Bio
¼ łyżeczki kolorowego pieprzu Lemar – przyprawy w młynku
wg uznania soli morskiej Lemar – przyprawy w młynku
20 g cukru Diadem
30 g orzechów nerkowca Trader Joe’s – prażonych i solonych
250 g brązowych pieczarek
wg uznania soli ziołowej z chili Lemar – przyprawy w młynku
1 opak. mieszanki sałat – ulubionego rodzaju (do znalezienia w lodówce)
1 gruszka nashi
6 łodyżek pietruszki – zioła w doniczce Gut Bio
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo.

Przygotowanie

Krok 1.

Jagnięcinę pozostaw na noc w lodówce, żeby odtajały. Przygotuj vinaigrette. Pomarańczę i limonkę podziel na połowy i wyciśnij z nich sok. Physalis umyj razem z liśćmi. Z 5 z nich usuń liście, a następnie pozbawione liści owoce physalis przekrój na połowy, dodaj do wyciśnietgo soku z pomarańczy i limonki, a następnie zmiksuj blenderem raze z 3 łyżkami oliwy na gładką masę. Według uznania dopraw vinaigrette kolorowym pieprzem i solą morską.

Krok 2.

Cukier rozpuść na patelni,żeby się skarmelizował. Nerkowce grub posiekaj, dodaj do skarmelizowanego cukru, wymieszaj, żeby orzechy zanurzyły się w cukrze. Następnie wyłóż je na papier do pieczenia, żeby się wystudziły.

Krok 3.

Rozgrzej piekarnik do 160 °C (górna i dolna grzałka) lub 140 °C (termoobieg). Filety z jagnięciny smaż przez ok. 3-4 minuty z każdej strony na 1 łyżce stołowej rozgrzanej oliwy na średnim ogniu. Po zdjęciu z patelni włóż je do piekarnika na ok. 10 minut.  

Krok 4.

Oczyść pieczarki, odkrój ich ogonki, a kapelusze przekrój na 4 części. Podsmaż pieczarki na oliwie pozostałej a pieczenia jagnięciny przez ok. 8-10 minut. Według uznania dopraw je chili. Sałatę umyj i osusz. Gruszkę umyj, podziel na pół, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój gruszkę w cienkę plasterki. Pietruszkę umyj, oderwij listki i grubo je posiekaj.

 

Krok 5.

Sałatę zmieszaj z pieczarkami, gruszką i pozostałym physalis. Dodaj vinaigrette i wyłóż na półmisek. Jagnięcinę pokrój w grube plastry, ułóż na sałatce, udekoruj pietruszką, orzechami nerkowca i niezwłocznie podawaj.

ALDI Newsletter

Nie przegap żadnej oferty!

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany numer został wysłany SMS, aby potwierdzić Twój numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany adres e-mail i numer zostały wysłane wiadomości, aby potwierdzić Twój adres e-mail i numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości. Jeśli strona z potwierdzeniem się nie otworzy, prosimy skopiować link i wkleić go w przeglądarce.

Przypomnienie o

Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny? *

Prosimy uzupełnić pole.
Brak podanego kontaktu
Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Uwagi
  • Aby skorzystać z naszej bezpłatnej usługi przypominania, prosimy najpierw o Twoje potwierdzenie. W tym celu prosimy podać adres e-mail i / lub numer telefonu i kliknąć „Aktywuj przypominanie". W zależności od wybranej formy kontaktu (e-mail, SMS), otrzymasz link aktywacyjny. Aby aktywować usługę przypominania, prosimy kliknąć w link w otrzymanej wiadomości. Potwierdzenie to nie będzie wymagane ponownie w przyszłości.
  • Prosimy uzupełnić pola oznaczone *.
  • Aby przesłać ten formularz, prosimy zaakceptować pliki cookie w ustawieniach zabezpieczeń przeglądarki.
  • Wysyłanie SMS-ów jest możliwe tylko w krajowej sieci komórkowej.
  • Przypomnienie może być wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data jest w przyszłości i po pomyślnym uwierzytelnieniu Twojego adresu e-mail lub numeru telefonu.
  • Twój adres e-mail i numer telefonu komórkowego są wykorzystywane w celu wysłania powiadomienia o wybranym artykule i przechowywane, aby zachować potwierdzone uwierzytelnienie przy korzystaniu z tej usługi przez Ciebie w przyszłości. W dowolnym momencie możesz zrezygnować z subskrypcji / usunąć dane poprzez „ formularz rezygnacji z usługi przypominania”. Pamiętaj, że aktywacja usługi przypominania jest dozwolona tylko w przypadku, gdy sam jesteś odbiorcą.