BIO Ser żółty w plastrach; wolno dojrzewający; z Allgäu czyli niemieckiego regionu geograficznego w południowo-zachodniej Szwabii. Ser wytwarzany jest z świeżego mleka ekologicznego, od krów karmionych paszą BIO. Zawartość tłuszczu w suchej masie sera żółtego BIO to 45%. W sprzedaży dostępne mamy 3 rodzaje sera.
Wybierając produkty oznaczone zielonym listkiem, wybierasz produkty uprawiane lub wyprodukowane bez zastosowania środków ochrony roślin oraz nawozów sztucznych. Certyfikacja BIO odnawiana jest co roku, a każdy producent posługujący się tym certyfikatem musi spełnić szereg wytycznych, które pozwolą mu na przedłużenie certyfikatu. W przypadku produktów o wielu składnikach, tak jak ten jogurt BIO, 95% składu produktu musi pochodzić z takich upraw co więcej maż pewność że produkt nie zawiera GMO
WARTOŚĆi ODŻYWCZE | 100 g/ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 1396 kJ / 336 kcal |
Tłuszcz | 27g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | - |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | - |
Węglowodany | <0,1g |
w tym cukry | <0,1g |
Białko | 23g |
Sól | 1,3g |
Po zakupie sera, rekomendujemy jego przechowywanie w lodówce, w szklanym opakowaniu. Jeśli w lodówce masz kilka gatunków sera i zleży Ci aby nie przesiąkły one wzajemnie swoim aromatem, każdy z tych serów powinien mieć dedykowany pojemnik. Pamiętaj, że sera nie należy przechowywać w zbyt niskiej temperaturze, najlepiej przechowywać go na środkowych półkach lodówki, na których temperatura powinna być w granicach 5 – 8 stopni Celsjusza
Jeśli przygotowujesz deskę serów, pamiętaj, że ser należy podawać w temperaturze pokojowej, dzięki czemu jego smak i tekstura będą optymalne.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)