Inpost 1
  2. ALDI rozwija współpracę z Inpostem

ALDI rozwija współpracę z InPostem

114 paczkomatów znajduje się przy sklepach ALDI. Sieć posiadająca łącznie 173 sklepy rozwija współpracę z InPostem i docelowo zapowiada pojawienie się paczkomatów przy każdym nowo otwieranym markecie, będącym w jej posiadaniu.

ALDI stawia kolejne paczkomaty przy swoich sklepach. Obecnie znajdują się one przy 114 punktach sieci. Do końca roku ma pojawić się kilkanaście kolejnych automatów paczkowych, które umożliwią klientom odbiór i nadawanie paczek przy okazji codziennych zakupów. Sieć poza inwestycją w nowe sklepy nieustannie podnosi komfort zakupowy rozwijając obszar usług dodatkowych dostępnych dla konsumentów.

- Z konsumenckiego punktu widzenia dodatkowe usługi są ogromnie ważne i mamy tego świadomość, dlatego staramy się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów. W dzisiejszych czasach społeczeństwo żyje coraz szybciej, rosną więc oczekiwania względem sektora usługowego. Klienci lubią mieć w jednym miejscu skupione różne usługi, ponieważ to pozwala im zaoszczędzić czas, jest bezpieczniejsze, wygodne i podnosi komfort mówi Agnieszka Musioł, Kierownik ds. Zarządzania Obiektami.

Inpost2

Przed sklepami ALDI znajdują się parkingi uwzględniające miejsca dla rodzin z dziećmi, a także osób niepełnosprawnych, pokoje dla matek z dziećmi, małe wózki zakupowe dla najmłodszych klientów.

W ramach podnoszenia komfortu zakupowego ALDI zapowiada przeprowadzenie kolejnych przebudów wszystkich marketów w roku 2021. Nowy koncept do którego sieć dopasuje swoje sklepy pod kątem ułożenia wyposażenia na sali sprzedaży to Aniko 1.1.Dodatkowo sieć wdrożyła testowo w pięciu sklepach format Aniko 2.0 różniący się sposobem rozmieszczenia wyposażenia na sklepach.

ALDI w Polsce posiada 173 sklepów i zatrudnia blisko 3500 pracowników. Spółka stawia na długotrwałe, sprawiedliwe i niezawodne relacje handlowe z dostawcami oraz spełnianie wymogów firmy odpowiedzialnej społecznie. Nowe hasło marki brzmi „Raz ALDI, zawsze ALDI”, bo po ulubione produkty chętnie się wraca.

ALDI Polska jest częścią grupy przedsiębiorstw ALDI Nord – jednego z wiodących międzynarodowych detalistów. Spółka oferuje klientom w dziewięciu krajach europejskich wysokiej jakości produkty w najniższej możliwej cenie. Kluczem do sukcesu Grupy ALDI Nord jest zespół ponad 77 000 pracowników zatrudnionych w Belgii, Danii, Francji, Niemczech, Luksemburgu, Niderlandach, Polsce, Portugalii i Hiszpanii. Więcej na WWW.aldi.pl