2. ALDI z kampanią świąteczną

ALDI z kampanią świąteczną

Informacja prasowa z 30.11.2021

Wystartowała świąteczna odsłona kampanii sieci sklepów ALDI

W te święta  ALDI ma to COŚ - świątecznego i magicznego dla swoich klientów – pod takim hasłem wystartowała kolejna odsłona kampanii ALDI, budująca wizerunek sklepu przyjaznego klientom, w którym zawsze znajdzie się coś świeżego, coś w super cenie, coś na obiad, coś dla każdego i na każdą okazję. Zaplanowane działania obejmują TV (emisja w największych stacjach telewizyjnych), digital, komunikację w social mediach, POS, OOH, działania online video, komunikację w gazetkach marki, spoty radiowe i audiomarketing w miejscach sprzedaży.

COŚ magicznego

- W komunikacji wykorzystany został motyw przygotowań świątecznych oraz wyjątkowa atmosfera świąt w każdym miejscu: w domu, na zakupach, a nawet w drużynie Mikołaja. Pozytywna atmosfera i humor spotu niosą w świat przesłanie, że ALDI ma to COŚ wyjątkowego dla każdego! Nawet dla reniferów Mikołaja - mówi Agnieszka Barańska, Dyrektor Marketingu i Komunikacji ALDI w Polsce.

Wśród produktów promowanych przez ALDI w okresie świątecznym znajdą się między innymi wyjątkowe ciastka korzenne, czy kultowa już czekolada z okienkiem Orzechowa. COŚ dobrego, świeżego i pysznego, jak słoneczne pomarańcze i słodkie mandarynki. COŚ na świąteczny stół - piękny serwis obiadowy, czy zestaw kawowy dla 6 osób, COŚ dla fanów klocków LEGO, czy wyjątkowe swetry, sukienki dla niej i dla niego z certyfikowanym kaszmirem, idealne na prezent i na chłodne dni.

Kampania rusza z końcem listopada. Za strategię, kreację i nadzór nad realizacją działań odpowiada Opus B. Spoty TV wyreżyserował duet Frydrych&Zdanowski, produkcję organizował dom produkcyjny Bomaye, nad postprodukcją czuwało RIOdePost, udźwiękowieniem zajęli się Ztudio&Burza oraz LocoMotive. Zakupem mediów zajmują się Carat i iProspectdom. Spot video do zobaczeni TUTAJ

O ALDI

ALDI w Polsce posiada 192 sklepy i zatrudnia blisko 3500 pracowników. Spółka stawia na długotrwałe, sprawiedliwe i niezawodne relacje handlowe z dostawcami oraz spełnianie wymogów firmy odpowiedzialnej społecznie. Nowe hasło marki brzmi „Raz ALDI, zawsze ALDI”, bo po ulubione produkty chętnie się wraca.

ALDI Polska jest częścią grupy przedsiębiorstw ALDI Nord – jednego z wiodących międzynarodowych detalistów. Spółka oferuje klientom w dziewięciu krajach europejskich wysokiej jakości produkty w najniższej możliwej cenie. Kluczem do sukcesu Grupy ALDI Nord jest zespół ponad 77 000 pracowników zatrudnionych w Belgii, Danii, Francji, Niemczech, Luksemburgu, Niderlandach, Polsce, Portugalii i Hiszpanii. Więcej na WWW.aldi.pl