1. Komunikaty prasowe
  2. Smaki lat 90.

Smaki lat 90.

08.05.2019

Kultowa guma Turbo w ramach akcji “Sentymentalne smaki lat 90.” w sklepach ALDI w całej Polsce!

Wyselekcjonowane kultowe produkty z lat 90. trafiły do sieci sklepów ALDI. Wśród nich: będąca niegdyś obiektem pożądania wszystkich dzieci na podwórku guma Turbo, wciągające mleko w proszku, jedyna w swoim rodzaju oranżada Bolek i Lolek, czy lody Cassate oraz Calypso. Poza asortymentem spożywczym w sieci dostępne są także najpopularniejsze produkty chemiczne, na przykład szampon Familijny, proszek do prania Dosia czy mydło szare hipoalergiczne. Oferta ważna jest od 6 maja do wyczerpania zapasów.

W specjalnie przygotowanej ofercie ALDI znajduje się ponad 30 produktów - zarówno spożywczych jak i chemicznych, m.in. proszek Dosia, płyn Ludwik, szare mydło, mleko w proszku, piwo jasne, paprykarz szczeciński, cukierki kukułka, cukierki krówka, chałwa, blok warszawski, oranżada Bolek i Lolek czy oblaty śląskie. Najwięcej emocji budzi jednak ponowne pojawienie się gumy Turbo, w której zamieszczane są ilustracje samochodów kolekcjonowane niegdyś pieczołowicie przez najmłodszych.

-        Odwołując się do sentymentu i pozytywnych skojarzeń z latami 90. chcieliśmy przypomnieć

klientom kultowe smaki i zebrać je w jednym miejscu. Pomimo upływu czasu te produkty gwarantują wysoką jakość i wciąż cieszą się sporą popularnością  - mówi Agata Biernacka z biura prasowego ALDI Polska.

Pełna oferta produktów dostępna jest pod adresem: https://www.aldi.pl/oferty/sentymentalne-smaki-lat-90-.html

Prosimy uzupełnić pole.