2. Znamy szczegóły kolejnych otwarć sklepów ALDI

Znamy szczegóły kolejnych otwarć sklepów ALDI

ALDI zdradza etapy ekspansji w nadchodzących miesiącach. Około trzydziestu nowych sklepów sieci powstanie do końca roku, z czego siedem we wrześniu i około dziesięciu w październiku. Już w tym tygodniu ALDI otwiera nowe sklepy w Świdniku i Rudzie Śląskiej, a niebawem nowe otwarcia odbędą się w Zielonej Górze i Ożarowie Mazowieckim.

13 września ALDI otworzy swoje progi w dwóch nowych lokalizacjach - w Świdniku i w Rudzie Śląskiej, a już 20 września zaprosi mieszkańców Zielonej Góry na otwarcie czwartego sklepu w tym mieście. Kilka dni później, w ostatnim tygodniu września swoje pierwsze kroki ALDI postawi w Ożarowie Mazowieckim.

Równie intensywnie zapowiada się październik. W tym miesiącu dyskonter planuje otwarcie około 10 nowych sklepów w różnych regionach. Od początku roku sieć otwierała nowe placówki głównie na terenie województwa śląskiego, wielkopolskiego, zachodniopomorskiego i dolnośląskiego.

Tomasz Gawlik, Dyrektor Obszaru Nieruchomości i Ekspansji ALDI w Polsce podkreśla -

ALDI rośnie w siłę, a my konsekwentnie rozwijamy się, bo chcemy być dostępni dla jeszcze większej liczby Polaków. Obecność ALDI w każdym województwie to nie tylko nasza duma, ale przede wszystkim zobowiązanie, by na co dzień być jeszcze bliżej klientów. W ALDI stawiamy na jakość, konkurencyjne ceny i szeroki asortyment, który chcemy zaprezentować jak największej liczbie konsumentów.

Aktualnie ALDI Polska ma 269 sklepów w całym kraju, a rosnąca liczba otwarć świadczy o ciągłym zaangażowaniu sieci w dalszy rozwój i satysfakcję klientów.

O ALDI

ALDI w Polsce ma 269 sklepów i zatrudnia ponad 4000 pracowników. Spółka stawia na długotrwałe, sprawiedliwe i niezawodne relacje handlowe z dostawcami oraz spełnianie wymogów firmy odpowiedzialnej społecznie. Nowe hasło marki brzmi „Raz ALDI, zawsze COŚ z ALDI”, bo po ulubione produkty chętnie się wraca.

ALDI Polska jest częścią Grupy Przedsiębiorstw ALDI Nord – jednego z wiodących międzynarodowych detalistów. Spółka oferuje klientom w dziewięciu krajach europejskich wysokiej jakości produkty w najniższej możliwej cenie. Kluczem do sukcesu Grupy ALDI Nord jest zespół ponad 86 000 pracowników zatrudnionych w Belgii, Danii, Francji, Niemczech, Luksemburgu, Niderlandach, Polsce, Portugalii i Hiszpanii. Więcej na www.aldi.pl