deska staranie wyselekcjonowanych serów francuskich:
• Tomme de Brebis – tradycyjny francuski ser półtwardy wytwarzany z mleka owczego, o bogatym smaku z nutami kwiatowymi i orzechowymi, dojrzewa od 2 do 4 miesięcy
• Tomme des Pyrénées Noir ChOG – tradycyjny francuski ser dojrzewający pochodzący z rejonu Pirenejów, z czarną woskowaną skórką odróżniającą go od innych odmian Tomme, o łagodnym, lekko mlecznym i maślanym smaku z delikatną nutą orzechową, dojrzewa od 2 do 3 miesięcy
• Cantal ChNP Juene – jeden z najstarszych serów francuskich, pochodzący z regionu Auvergne, młody ser twardy o delikatnym i mlecznym smaku, dojrzewa od 1 do 2 miesięcy
• Saint-Nectaire ChNP laitier – ser dojrzewający z regionu Auvergne a jego nazwa pochodzi od miejscowości znajdującej się w tym regionie, o delikatnym smaku z wyczuwalnymi nutami orzechowymi, grzybowymi i ziemistymi; dojrzewa od 4 do 8 tygodni
• Fourme D'Ambert ChNP – delikatny ser pleśniowy pochodzący z regionu Auvergne, o miękkiej i kremowej ale i lekko kruchej konsystencji, o łagodnym smaku z subtelnymi nutami orzechów i grzybów
Opak. 300 g 83,30 zł / kg