Filet z dorsza z warzywami i ryżem

średni

50min.

Czas przygotowania

Składniki 4 Porcje

750 g mrożonego szpinaku (do znalezienia w zamrażarce)
2 żółte papryki
1 ząbek czosnku
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek Gut Bio
150 g ryżu parboiled
1 kostka rosołowa warzywna
600 g polędwicy z dorsza
1 cytryna Gut Bio
według uznania przyprawy w młynku do ryb i owoców morza
2 gałązki bazylii Gut Bio – zioła w doniczce
200 g serka twarogowego (do znalezienia w lodówce)
125 g łososia wędzonego na gorąco
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo.

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak wyjmij z zamrażarki i zostaw do rozmrożenia. Paprykę przekrój na połowy, usuń gniazda nasienne, umyj ją i pokrój na większe kawałki. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę albo drobno posiekaj. Paprykę, szpinak i czosnek podduś na gorącym oleju.

Krok 2

Ryż dodaj do szpinaku i zalej 300 ml wody. Dodaj kostkę rosołową. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.  

Krok 3

Cytryny przekrój na połowy i wyciśnij z nich sok. Polędwicę z dorsza umyj, osusz i pokrój na małe kawałki, a następnie skrop sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą ziołową do ryb i owoców morza. Ułóż kawałki ryby na mieszance ryżu i szpinaku i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 5 minut

Krok 4

Umyj bazylię, osusz ją, oberwij listki i drobno je posiekaj. Serek twarogowy połącz z bazylią i sokiem z cytryny, a następnie dopraw solą ziołową według uznania. 

Krok 5

Wędzonego łososia podziel na drobne kawałki. Szpinak z ryżem i dorszem dopraw według uznania solą ziołową do ryb i owoców morza. 

Krok 6

Wyłóż gotowe danie na talerz, na górę ułóż kawałki wędzonego łososia, dodaj przygotowany wcześniej sos i niezwłocznie podawaj.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany numer został wysłany SMS, aby potwierdzić Twój numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany adres e-mail i numer zostały wysłane wiadomości, aby potwierdzić Twój adres e-mail i numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości. Jeśli strona z potwierdzeniem się nie otworzy, prosimy skopiować link i wkleić go w przeglądarce.

Przypomnienie o

Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny? *

Prosimy uzupełnić pole.

Uwagi
  • Aby skorzystać z naszej bezpłatnej usługi przypominania, prosimy najpierw o Twoje potwierdzenie. W tym celu prosimy podać adres e-mail i / lub numer telefonu i kliknąć „Aktywuj przypominanie". W zależności od wybranej formy kontaktu (e-mail, SMS), otrzymasz link aktywacyjny. Aby aktywować usługę przypominania, prosimy kliknąć w link w otrzymanej wiadomości. Potwierdzenie to nie będzie wymagane ponownie w przyszłości.
  • Prosimy uzupełnić pola oznaczone *.
  • Aby przesłać ten formularz, prosimy zaakceptować pliki cookie w ustawieniach zabezpieczeń przeglądarki.
  • Wysyłanie SMS-ów jest możliwe tylko w krajowej sieci komórkowej.
  • Przypomnienie może być wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data jest w przyszłości i po pomyślnym uwierzytelnieniu Twojego adresu e-mail lub numeru telefonu.
  • Twój adres e-mail i numer telefonu komórkowego są wykorzystywane w celu wysłania powiadomienia o wybranym artykule i przechowywane, aby zachować potwierdzone uwierzytelnienie przy korzystaniu z tej usługi przez Ciebie w przyszłości. W dowolnym momencie możesz zrezygnować z subskrypcji / usunąć dane poprzez „ formularz rezygnacji z usługi przypominania”. Pamiętaj, że aktywacja usługi przypominania jest dozwolona tylko w przypadku, gdy sam jesteś odbiorcą.