2. ALDI przeznaczy łącznie ponad 2,67 miliona na bony świąteczne dla pracowników i premię frekwencyjną.

Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia, sieć ALDI przekazała już wszystkim pracownikom świąteczne bony zakupowe w postaci dodatkowego doładowania na karty przedpłacone. Sieć zaplanowała także dodatek za frekwencję. W tym roku łącznie ALDI przeznaczy na doładowania świąteczne i premię za frekwencję ponad 2,67 miliona złotych.

W tym roku, podobnie jak w ubiegłych latach, pracownicy ALDI otrzymają dodatkowe doładowania kart przedpłaconych, zarówno z okazji świąt jak i w podziękowaniu za pracę w sklepach i centrach dystrybucyjnych w szczególnym miesiącu, jakim jest grudzień. W taki sposób możemy jako firma wyrazić wdzięczność za codzienne zaangażowanie pracowników i ich wkład w rozwój ALDI w Polsce. Nieustannie budujemy angażujące środowisko pracy, w którym każdy może rozwijać swoją karierę zawodową w perspektywie długofalowej. Jako odpowiedzialny pracodawca oferujemy stabilne zatrudnienie, rynkowe wynagrodzenie i pakiet świadczeń dodatkowych. Wiemy, że silne i stabilne zespoły stanowią podstawę sukcesu każdej firmy, szczególnie w naszej branży – mówi Anna Goleniowska, Dyrektorka Obszaru Zasobów Ludzkich ALDI Polska.

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia sieć przekazała dodatkowe doładowanie kart przedpłaconych o wartości 300 zł dla pracowników sprzedaży, magazynów oraz pracowników biurowych. Natomiast dla pracowników sklepów oraz centrów dystrybucyjnych sieć ALDI zaplanowała dodatek za frekwencję o wartości 700 zł, który będzie wypłacany w nowym roku.

Wśród benefitów pozapłacowych oferowanych przez sieć znajdują się pakiety zdrowotne dofinansowywane przez pracodawcę oraz pakiety sportowe w ramach współpracy z Medicover Sport. Firma oferuje również m.in. bonusy finansowe dla osób polecających nowych pracowników, preferencyjne warunki ubezpieczenia na życie, nagrody jubileuszowe, wsparcie psychologiczne, programy rozwojowe i szkolenia oraz spotkania integracyjne poszczególnych zespołów.

W związku ze stałym rozwojem dyskonter prowadzi rekrutacje na różne stanowiska, a bieżące oferty pracy można znaleźć na stronie praca.aldi.pl. Warto wspomnieć, że bez względu na stanowisko każdy nowy pracownik w ALDI zatrudniany jest z pominięciem okresu próbnego. Umowa na czas nieokreślony zawierana jest po roku pracy w ALDI.