łatwy
45min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 50 dag | mięsa wieprzowego |
| 70 dag | kapusty kiszonej |
| 1,5 l | wody |
| 4 | ziemniaki |
| 15 dag | cebuli |
| 2 łyżka stołowa | masła |
| 2 łyżka stołowa | smalcu |
| 2 | liście laurowe |
| natka pietruszki | |
| sól i pieprz do smaku |
Mięso dokładnie umyj i osusz, pokrój w kostkę, a następnie obsmaż je na rozgrzanym smalcu. Gdy mięso się zrumieni, zalej je 1,5 l wody i gotuj na małym ogniu z dodatkiem liści laurowych.
Obierz marchew i pokrój ją w kostkę. Cebulę również obierz i pokrój ją w piórka. Warzywa dodaj następnie do gotującej się zupy i całość gotuj razem aż mięso zmięknie.
Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Dodaj je do zupy, gdy mięso będzie już prawie całkowicie miękkie, a następnie gotuj całość przez 15 minut. W tym czasie wypłucz kapustę kiszoną, żeby straciła nieco swój kwaśny smak. Dodaj kapustę do zupy i gotuj całość jeszcze przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem i podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)