łatwy
40min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 100 g | borówek |
| 125 g | malin |
| 500 g | truskawek |
| 4 łyżki stołowe | mieszanki ziaren do sałatek Trader Joe’s |
| 60 g | płatków owsianych – gruboziarnistych lub delikatnych |
| 60 g | komosy ryżowej (rodzaj według uznania) |
| 4 łyżki stołowe | miodu wielokwiatowego, kremowego |
| 2 łyżki stołowe | oleju rzepakowego Bellasan |
| 150 ml | soku jabłkowego Rio d'oro |
| 60 g | nasion chia |
| 2 | pomarańcze |
| 1 kg | jogurtu typu islandzkiego Skyr (do znalezienia w lodówce) |
| 60 g | żurawiny Trader Joe’s |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Piekarnik rozgrzej do 180°C (górna i dolna grzałka) lub do 160°C (termoobieg). Mieszankę ziaren do sałatek, płatki owsiane, komosę ryżową, 2 łyżki stołowe miodu i dwie łyżki stołowe oleju rozmieszaj i wyłóż na blachę do pieczenia wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia, a następnie piecz ok. 15 minut na złotobrązowy kolor.
Podgrzej 100 ml soku jabłkowego, dodaj do niego nasiona chia i pozostaw na kilka minut, żeby napęczniały.
Borówki, maliny i truskawki delikatnie umyj i osusz. Z truskawek usuń szypułki i podziel je na ćwiartki. Borówki, maliny i truskawki zamarynuj w pozostałym miodzie i soku jabłkowym
Obierz pomarańcze i podziel je na cząstki, a następnie pokrój według uznania. Mieszankę müsli wystudź i odłóż 4 łyżki stołowe.
Zmieszaj jogurt typu islandzkiego skyr z żurawiną i napęczniałymi nasionami chia. Wykładaj do małych miseczek na przemian z müsli, mieszanką jagód, malin i borówek oraz pomarańczami.
Owocowe miseczki posyp pozostałym müsli i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)