1. Z okazji Dnia Dziecka ALDI kontynuuje współpracę z Magdaleną Kordaszewską z serwisu Zabawkowicz.pl. W ramach trzeciej już wspólnej akcji sieć wprowadza do sprzedaży serię zabawek z rekomendacją znanej ekspertki - terapeutki. Zabawki trafią do sprzedaży 15 maja.

13.05.2019

Z okazji Dnia Dziecka ALDI kontynuuje współpracę z Magdaleną Kordaszewską z serwisu Zabawkowicz.pl.  W ramach trzeciej już wspólnej akcji sieć wprowadza do sprzedaży serię zabawek z rekomendacją znanej ekspertki - terapeutki. Zabawki trafią do sprzedaży 15 maja.

ALDI rozpoczął współpracę z Magdaleną Kordaszewską z portalu Zabawkowicz.pl w ubiegłym roku, przygotowując dla swoich klientów starannie wyselekcjonowane zabawki z rekomendacją ekspertki. Oferta spotkała się z dobrym przyjęciem, co zachęciło sieć do kontynuacji współpracy również w tym roku.

– W okresach gorączki prezentowej nasi  klienci mogą liczyć na wsparcie w zakupie idealnej zabawki. Takiej, która z jednej strony będzie cieszyć dziecko, a z drugiej zapewni rodzicowi komfort podjęcia świadomej decyzji. Chcemy by proces wyboru zabawki w ALDI był bajką  -  również dla rodziców –  mówi Agnieszka Barańska, Kierownik Marketingu ALDI w Polsce, dlatego cieszymy się, że prawdziwy specjalista wspiera nas i konsumentów w dokonaniu świadomych wyborów.

Wybranie prezentu na Dzień Dziecka to jedno z większych wyzwań. Rodzice często stają przed trudnym wyborem podjęcia decyzji zakupowej na podstawie wyglądu czy przedziału wiekowego dziecka określonego na opakowaniu zabawki. Wychodząc z założenia, że klient i jego dziecko zasługuje na więcej, sieć ALDI  ponownie zaprosiła do współpracy Kordaszewską uzyskując od niej rekomendacje dla wybranych zabawek. – Na podstawie wieloletniego doświadczenia i dzięki testowaniu kilku tysięcy zabawek każdego roku, dla ALDI na Dzień Dziecka wybrałam klasyki zarówno dla maluchów, jak i starszych dzieci,  które powinnyznaleźć się w każdym domu. Klienci ALDI kupią je w najlepszych cenach – komentuje Magdalena Kordaszewska z serwisu zabawkowicz.pl.

W asortymencie sieci znalazły się zawieszka – przytulanka LAMAZE uszyta z kolorowych tkanin o różnych fakturach, pobudzająca ciekawość dzieci, sorter jajeczek z dźwiękami od firmy Tomy, który uczy cierpliwości i staranności, ale jest też świetnym pretekstem do rozmowy o uczuciach, rozładowaniu trudnych emocji i poprawie nastroju. Idealną zabawką rozwijającą kreatywność i swobodę artystyczną są mata podróżna Aquadoodle, tęczowa pracownia Aquabeads, klocki mini waffle czy przestrzenny domek z papieru do samodzielnego kolorowania. Z kolei gry karciane, gry typu Match czy stołowy bowling dla nieco starszych dzieci oprócz pamięci i koncentracji, rozwiną także spryt i myślenie taktyczne.

Magdalena Kordaszewska, założycielka serwisu zabawkowicz.pl, terapeutka integracji sensorycznej, która w swoich kanałach doradza kilku milionom rodziców, dzięki współpracy z ALDI ponownie stała się także mentorem zakupowym dla klientów sieci. Prowadzony przez nią portal zabawkowicz.pl i organizowany pod jego szyldem konkurs Zabawka Roku i Nagroda Rodziców wspierane są przez wielu niezależnych specjalistów w zakresie ruchowego i poznawczego rozwoju dzieci, a także przez znane gwiazdy i autorki blogów dla rodziców.

Ciekawe propozycje rekomendowane przez Magdę Kordaszewską wyróżniają się wielofunkcyjnością, walorami edukacyjnymi, a nade wszystko dają przestrzeń nieograniczonej niczym kreatywności i wyobraźni. Pełna, dedykowana oferta zabawek z okazji Dnia Dziecka dostępna jest na stronie ALDI oraz w sklepach ALDI od 15 maja do wyczerpania zapasów.