średni
15min.
30min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | (1 paczka) białych szparagów |
50 g | masła MILSANI (do znalezienia w lodówce) |
2 łyżeczki | mąki pszennej DOBRE PLONY |
500 ml | bulionu (ugotowanego wcześniej lub z kostki) |
200 g | śmietanki MILSANI 30% |
6 | rzodkiewek |
100 g | kabanosów, ulubionego rodzaju |
2-3 łyżki stołowe | Oleju słonecznikowego BELLASAN |
sól LE GUSTO | |
pieprz LE GUSTO | |
cukier rafinowany | |
8 | bułeczek do wypieków Goldähren |
1 | zioła w doniczce, ulubione |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Umyj szparagi, obierz je i odetnij zdrewniałe końcówki. Następnie podziel je na kawałki o długości ok. 4 cm. Główki szparagów odetnij i odłóż na bok.
Masło rozpuść w garnku i smaż na nim szparagi przez ok. 2 min., a następnie dodaj mąkę. Zalej całość bulionem i dodaj śmietanę. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 min. na małym ogniu.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (górna i dolna grzałka) lub do 180 °C (termoobieg). W międzyczasie przygotuj dodatki. Odetnij listki i korzenie rzodkiewek. Umyj i osusz rzodkiewki, a następnie pokrój je w grubsze paski.
Kabanosy pokrój w bardzo cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj na nim plasterki kabanosa przez ok. 2 minuty aż staną się chrupiące. Po zdjęciu z patelni połóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Zupę zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sitko. Dopraw solą, pieprzem i cukrem i ponownie zagotuj. Do zupy dodaj główki szparagów i gotuj przez ok. 4 minuty.
Bułeczki podpiecz na średnim poziomie na złotobrązowy kolor przez ok. 6-10 minut.
Zioła umyj i pokrój na spore kawałki. Zupę przelej na głęboki talerz lub miskę, dodaj do niej chipsy z kabanosów i rzodkiewkę, przystrój pokrojonymi ziołami i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)