Zielone ziarna kawy, luzem lub w workach, są transportowane z krajów pochodzenia do palarni kawy dostarczających ziarna wyłącznie dla nas. Bezpośrednio po dostawie ziarna są palone. Dbamy aby w kawach marek włąsnych ALDI, znajdowały się tylko świeże, a przede wszytkim aromatyczne ziarna.
Palenie ziaren kawy jest procesem złożonym, podczas którego, na wielu etapach można wywierać wpływ na późniejszy produkt końcowy. Czas i temperatura palenia ziaren kakaowca jest każdorazowo uzależniona od walorów smakowych poszczególnych gatunków kawy i docelowego smaku, jaki kawa ma uzyskać. Decydujące w procesie wytwarzania kawy jes doświadczenie specjalisów pracujących w plaraniach oraz indywidualne zestawienie poszczególnych rodzajów ziaren.
Smak marek kawowych ALDI nadawany jest w procesie palenia w niskich temperaturach. Ziarna kawy są powoli i delikatnie palone, a następnie schładzane ponownie do normalnej temperatury tak aby wskutek wysokiej temperatury nie mogły dalej się zabrązawiać. Bardzo długotrwałe palenie bębnowe odpowiednio do włoskiej tradycji zapewnia naszym ziarnistym produktom ciemniejszy kolor, a kawa uzyskuje mocniejszy i pełny smak, jak np. nasze włoskie Espresso Moreno. Podczas procesu palenia uwalnianych jest ponad 800 różnych substancji aromatycznych; to one kształtują niepowtarzalny smak kawy.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)