łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
160 g | Serka śmietankowego Gut Bio z ziołami (do znalezienia w lodówce) |
2 | pomidory kiściowe Gut Bio |
1 | cukinia Gut Bio |
3 łyżeczki | masła Gut Bio (do znalezienia w lodówce) |
1 łyżeczka | soli jodowanej |
1/2 łyżeczki | pieprzu kolorowego Lemar |
6 | jajek Gut Bio |
4 łyżki stołowe | świeżego mleka wiejskiego Gut Bio (do znalezienia w lodówce) |
4 kromki | chleba wieloziarnistego Gut Bio |
1 | pietruszka Gut Bio – zioła w doniczce (do ozdoby) |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Umyj pomidory i wytnij łodyżki. Cukinię umyj i odetnij jej końce. Pomidory i cukinię pokrój w drobną kostkę.
Cukinię podduś na 1-2 łyżeczkach masła, po ok. 5 min. dodaj pomidory, a następnie podsmażaj razem przez kolejne 5-10 min. Dopraw ½ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu.
Jajka rozmieszaj z mlekiem, lekko je ubijając z resztą soli i pieprzu. Na jednej łyżeczce masła usmaż omlet na złoty kolor na patelni na średnim ogniu i podziel na cztery.
Kromki chleba posmaruj serkiem śmietankowym z ziołami. Nałóż na wierzch warzywa, a następnie omlet. Według uznania ozdób natką pietruszki i podawaj.
Według uznania omlet można podawać również z serem żółtym w plastrach Gut Bio, wędzonym łososiem Gut Bio lub szynką gotowaną Gut Bio. Do picia polecamy świeży sok śniadaniowy Gut Bio
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)