średni
1godz. 25min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| Marynata | |
| 1/3 szklanki sosu sojowego | |
| 1/4 szklanki soku z cytryny | |
| 1/2 szklanki oliwy z oliwek GUT BIO | |
| 1/4 szklanki sosu Worcestershire | |
| 2 łyżeczki mielonego czosnku | |
| 1 łyżka włoskiej przyprawy | |
| 1 łyżeczka czarnego pieprzu | |
| 1/2 łyżeczki soli | |
| 1/2 łyżeczki cebuli w proszku | |
| Kebab | |
| 1 kg chudego steku, np. z polędwicy wołowej, pokrojonych na kawałki o wielkości 2-3 cm | |
| 1 duża czerwona cebula, pokrojona na dwucentymetrowe kawałki | |
| 1 czerwona papryka, pokrojona na dwucentymetrowe kawałki | |
| 1 zielona papryka, pokrojona na dwucentymetrowe kawałki | |
| 1 łyżka posiekanej natki pietruszki | |
Krok 1
Umieść wszystkie składniki marynaty w misce lub w zamykanej torebce, wymieszaj do połączenia.
Krok 2
Do marynaty dodaj kawałki steków. Marynuj przez co najmniej 1 godzinę w lodówce.
Krok 3
Dopraw cebulę i paprykę solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
Wołowinę, paprykę i cebulę nawlecz na szaszłyki.
Krok 5
Rozgrzej grill lub wewnętrzną patelnię do grillowania na średnim ogniu. Umieść kebaby na grillu i grilluj przez 4-5 minut z każdej strony. Posyp natką pietruszki i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)