łatwy
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 500 g | spaghetti |
| 2 łyżki stołowe | oliwy z oliwek Casa Morando |
| 4 łyżki stołowe | mieszanki ziaren słonecznika, dyni i orzeszków piniowych |
| 1 | awokado |
| 1 | mała cukinia |
| 1 | żółta papryka |
| 120 g | oliwki King’s Crown, typ Manzanilla |
| 125 g | mozzarella Casale (do znalezienia w lodówce) |
| 1 | ząbek czosnku |
| 75 g | pesto Casa Morando, typ Pesto Rosso |
| 3 łyżki stołowe | octu Casa Morando, typ. Condimento Italiano, balsamico bianco |
| sól | |
| pieprz Portland | |
| 10 listków | bazylii – zioła w doniczce |
| Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Spaghetti ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź i zahartuj je zimną wodą, a następnie dodaj odrobinę oliwy.
W tym samym czasie podsmaż mieszankę ziaren na patelni bez tłuszczu.
Awokado podziel na połowy, usuń pestkę, wydrąż jego miąższ i pokrój go w kostkę. Paprykę i cukinię dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę. Oliwki odcedź z zalewy i posiekaj. Mozzarellę pokrój w drobną kostkę. Wszystko zmieszaj z makaronem spaghetti.
Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i rozmieszaj razem z pesto i octem. Dopraw solą i pieprzem i zmieszaj ze spaghetti.
Przed podaniem udekoruj danie posiekaną bazylią.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)