łatwy
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 4 | ziemniaki |
| 3 | jajka |
| 1 | seler |
| 2 | marchewki |
| 2 | pietruszki |
| 2 | ogórki kiszone |
| 150 g | kiełbasy |
| 1 | cebula |
| sól | |
| pieprz | |
| opcjonalnie | majonez lub podsmażony boczek do okraszenia |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Ziemniaki, seler, marchewkę i pietruszkę ugotuj aż będą miękkie. Jajka ugotuj na twardo.
Ugotowane warzywa, jajka, ogórki kiszone, kiełbasę i obraną cebulę pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystko razem. Na końcu dodaj dwie łyżki majonezu lub – bardziej tradycyjnie – boczek pokrojony w kostkę i podsmażony.
Szałot smakuje dobrze jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa, gotowanych frankfurterek lub Kiełbasek Norymberskich.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)