łatwy
20min.
16 Porcje | |
---|---|
3 łyżki | oliwy z oliwek GUT BIO |
1 łyżka | białego octu |
2 ząbki | czosnku (drobno zmielonego) |
1/2 łyżeczki | soli |
1/4 łyżeczki | białego pieprzu |
1 szklanka | jogurtu greckiego MLECZNA RZEKA |
1 szklanka | kwaśnej śmietany |
2 | ogórki (obrane i pokrojone w kostkę) |
1 łyżeczka | posiekanego świeżego koperku |
Połącz oliwę, ocet, czosnek, sól i pieprz w misce. Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Za pomocą trzepaczki zmiksuj jogurt ze śmietaną w osobnej misce. Dodaj mieszankę oliwy z oliwek do mieszanki jogurtowej i dobrze wymieszaj. Dodaj ogórek i posiekany świeży koperek.
Chłodzić przez co najmniej 2 godziny przed podaniem. Udekorować gałązką świeżego koperku.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)