łatwy
90min.
| 8 Porcje | |
|---|---|
| 1 szklanka | mąki pszennej |
| 1 szklanka | cukru |
| 1 szklanka | kaszy manny |
| 1,5 czubatej łyżki | proszku do pieczenia |
| 1,5 kg | Jabłek Grójeckich |
| cynamon | |
| 200 g | masła |
Wymieszaj sypkie składniki: mąkę, cukier, kaszę mannę i proszek do pieczenia. Podziel na trzy części.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z cynamonem i podziel na dwie części.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do tortownicy wykładaj warstwami składniki – porcję sypkich, porcję jabłek. Zakończ porcją sypkich składników.
Zimne masło zetrzyj na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozłóż na wierzchu ciasta. Piecz w temp. 180ºC przez około godzinę. Gotowe ciasto będzie rumiane.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)