łatwy
90min.
| 1 Porcje | |
|---|---|
| 300 g | steku z kością tomahawk |
| Tymianek | |
| Świeży czosnek | |
| Świeżo mielony pieprz | |
| Tłuszcz do smażenia | |
| Solanka: | |
| 1 litr | wody |
| 100 g | soli |
Przyrządzamy solankę: do 1 litra wody dodajemy 100 g soli (około 4 łyżki stołowe).
Moczymy całość w solance 1 h.
Marynujemy w tymianku, świeżym czosnku i świeżo mielonym pieprzu.
Obsmażamy z każdej strony na patelni, na głębokim tłuszczu (około 1,5 cm) również od strony skóry.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na 10 minut.
Równie dobrze smakuje z grilla
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)