średni
60min.
6 Porcje | |
---|---|
500 g | dyni |
250 g | cukru |
300 g | mąki pszennej Dobre Plony |
200 ml | oleju rzepakowego Buttella |
100 g | orzechów włoskich |
4 | jajka |
2 łyżeczki | proszku do pieczenia |
1 łyżeczka | cynamonu |
1 laska | wanilii |
2 łyżki | soku z cytryny |
2 łyżki | cukru pudru |
6 łyżek | śmietany 18% Milsa |
skórka z cytryny |
Zetrzeć dynię na tarce z małymi oczkami i dodać do niej cukier, mąkę, jajka, proszek do pieczenia, orzechy (należy je najpierw posiekać), olej oraz cynamon. Wymieszać dokładnie.
Z gotowej masy uformować muffinki, wlewając ciasto do foremek. Wstawić do piekarnika i piec ok. 30 min w temperaturze 180ºC.
Aby wykonać sos do muffinek należy wymieszać śmietanę 18% z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, potartą skróką z cytryny oraz miąższem z laski wanilii.
Przed podaniem polać muffinki sosem, na górze udekorować skórką z cytryny.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)