łatwy
30min.
| 12 Porcje | |
|---|---|
| 200 g | wiórków kokosowych |
| 50 g | masła |
| 3/4 szklanki | cukru |
| 2 | białka jajka w temperaturze pokojowej |
| 2 łyżeczki | mąki ziemniaczanej |
| Opcjonalnie: | |
| 2 lub 3 | łyżki mleka |
Masło z cukrem podgrzewaj i delikatnie mieszaj do chwili, gdy cukier całkowicie się rozpuści.
Do masy wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Zacznij ubijać białka, pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną.
Połącz łyżką kokosową masę i białka. Jeśli będzie za gęsta, to dodaj do niej kilka łyżek mleka.
Kładź łyżką kokosanki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w temp. 180ºC (grzanie góra-dół) przez ok. 10–20 minut do lekkiego zarumienia się ciastek.
Upieczone ciastka zdejmij z blachy dopiero, gdy ostygną.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)