łatwy
1godz.
15min.
| 0 Porcje | |
|---|---|
| 1 szt. | Kalafior |
| 1 szt. | Brokuł |
| 1 | słoik KLOSTERGARTEN Ogórek konserwowy |
| 1 szt. | KING’S CROWN Pomidory krojone w puszce |
| mały słoik | DELICATO Majonez delikatesowy |
| małe opak. | MILSANI Jogurt naturalny |
| 2 łyżki | GUT BIO Oliwa z oliwek |
| 1 pęczek | Koperku |
| 4 ząbki | Czosnku |
| do smaku | Sól, PORTLAND Pieprz mielony, cukier |
Kalafior włożyć głąbem do góry do wrzątku z cukrem i solą. Gotować około 15 minut (nie rozgotować). Tak samo postąpić z brokułem. Dzięki dodatkowi cukru kalafior i brokuł nie stracą koloru.
Warzywa wystudzić, podzielić na różyczki i przełożyć do miski. Dodać pokrojony w kostkę ogórek konserwowy oraz odsączone i pokrojone w kostkę pomidory. Całość wymieszać.
Z majonezu i jogurtu przygotować dip. Przecisnąć czosnek przez praskę, dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz, posiekany koperek i majonez z jogurtem.
Całość dobrze wymieszać i odstawić na pół godziny.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)