łatwy
45min.
0 Porcje | |
---|---|
1,5 szklanki | borówek amerykańskich ŚWIEŻEJESZ |
2 szklanki | mąki pszennej |
0,5 szklanki | cukru |
2 łyżeczki | proszku do pieczenia ALBONA |
2 | jaja |
0,5 szlanki | mleka MLECZNA RZEKA |
100 g | roztopionego masła MILSANI |
łyżka | cukru wanilinowego ALBONA |
2 | szczypty soli |
Przygotowujemy blachę do babeczek, wykładając jej wgłębienia papilotkami do pieczenia muffinów.
Nagrzewamy piekarnik do 180°C. W jednej misce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre. Następnie łączymy je razem, na końcu dodając borówki.
Napełniamy papilotki ciastem do ok. 4⁄5 ich wysokości i pieczemy ok. 25 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)