łatwy
30min.
45dni
| 12 Porcje | |
|---|---|
| 200 g | masła Milsani |
| 120 g | mąki pszennej |
| 100 g | mąki migdałowej |
| 180 g | drobnego cukru do wypieków |
| 4 | duże jajka |
| 1,5 łyżeczki | proszku do pieczenia |
| 1,5 łyżeczki | aromatu migdałowego |
| 1 opak. | kuwertury z białej czekolady |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Rozgrzej piekarnik do 160⁰C. Formę do babki wysmaruj masłem i oprósz mąką.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mąką migdałową.
Masło utrzyj z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Kiedy dodasz już wszystkie jajka a masa będzie gładka, dodaj ekstrakt z migdałów i całość jeszcze raz zmiksuj.
Do przygotowanej masy dodaj zmieszane wcześniej mąki i wymieszaj szpatułką do połączenia się składników.
Ciasto przełóż do formy i wyrównaj je. Piecz w piekarniku przez ok. 40-45 minut – czasem ciasto jest gotowe szybciej. Sprawdzisz to patyczkiem. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i przestudź je. Wyjmij z formy i oblej kuwerturą. Możesz dodatkowo ozdobić wierzch babki suszonymi lub kandyzowanymi owocami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)