łatwy
25min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 4 | banany |
| 10 | daktyli do pestek |
| 1 | jajko zerówka |
| 70 g | rozpuszczonego oleju kokosowego |
| 170 g | mąki |
| skórka otarta z połowy BIO pomarańczy | |
| łyżeczka sody | |
Daktyle namaczaj przez 10 minut w gorącej wodzie. Piekarnik nagrzej do 200°C.
Podłużną foremkę nasmaruj olejem kokosowym i wysyp bułką tartą. Odsącz daktyle i zmiksuj je.
Banany zmiksuj lub rozgnieć widelcem. Połącz mokre składniki: daktyle, banany, jajko, olej i skórkę pomarańczową. Mąkę i sodę przesiej przez sitko prosto do masy bananowej i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy i piecz godzinę. Gdy ciasto z wierzchu będzie złote, a w środku wilgotne – jest gotowe.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)