łatwy
10min.
20min.
28 Porcje | |
---|---|
1 opak. | ciasta francuskiego |
2 | jabłka |
1 | białko jajka |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Piekarnik rozgrzej do 200⁰C.
Obierz jabłka, usuń ich gniazda nasienne i pokrój jabłka w paseczki. Ciasto francuskie rozłóż na blacie i szklanką wycinaj z niego koła. Na każdym kole ułóż kawałki jabłka, a następnie zlep brzegi każdego koła, formując ciastka.
Ciastka ułóż na blasze, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Każde z nich posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz przez ok. 20 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)