średni
2min.
20min.
| 6 Porcje | |
|---|---|
| Ciasto | |
| 150 g | solonego masła |
| 100 g | gorzkiej czekolady Moser Roth |
| 100 g | mlecznej czekolady CHÂTEAU |
| 200 g | drobnego cukru |
| 3 | jajka Wesoły Kurnik |
| 200 g | mąki samorosnącej |
| Polewa | |
| 100 g | mlecznej czekolady CHÂTEAU |
| 65 g | solonego masła w temperaturze pokojowej |
| 125 g | gładkiego masła orzechowego |
| 1 | garść orzechów ziemnych prażonych w miodzie |
Rozgrzać piekarnik do 180°C/350°F/na stopień 4 (gazowy).
Kwadratową blachę do pieczenia (25 cm) wysmarować tłuszczem.
Rozpuścić mleczną i gorzką czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
Wmieszać cukier i dodawać jajka jedno po drugim.
Dodać mąkę i wymieszać do gładkiej konsystencji.
Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w piekarniku przez 15-18 minut, aby uzyskać bardziej wilgotne brownie lub 20-22 minuty, aby uzyskać mniej wilgotne brownie.
Pozostawić brownie do ostygnięcia w formie.
Aby przygotować polewę, delikatnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.
Zdjąć z ognia i wmieszać masło, a następnie dodać masło orzechowe i wymieszać na gładką konsystencję, rozprowadzić polewę na ostudzonym brownie i posypać orzeszkami ziemnymi.
Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę przed pokrojeniem i podaniem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)