łatwy
30min.
2godz.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 50 g | kawa Barissimo |
| 200 ml | woda |
| 6 | jajek Bio |
| 180 g | cukier Diadem |
| 400 ml | śmietany Milsani 30% (do znalezienia w lodówce) |
| 1 łyżeczka | czekolady na gorąco Bio, Fairtrade |
| 125 g | świeżych borówek |
| Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Zaparz kawę, a następnie przelej ją przez filtr lub drobne sitko do filiżanki i odstaw do wystudzenia.
Oddziel żółtka jajek od białek. Żółtka zmieszaj z cukrem i rozmieszaj, lekko je ubijając, aż cukier się rozpuści, a następnie stopniowo, łyżkami dodawaj zimną kawę.
250 ml śmietany ubij na sztywno I delikatnie wmieszaj do masy z kawy i żółtek.
Rozdziel masę do 4 naczyń i zamrażaj przez minimum 120 minut.
Pozostałą śmietanę (150 ml) ubij na sztywno, a następnie rozmieszaj z czekoladą na gorąco i umytymi borówkami. Przełóż masę do filiżanek z zamrożonym kawowym parfait.
Jeśli masz na to ochotę, możesz serwować deser udekorowany grubo startą czekoladą.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)