łatwy
25min.
| 12 Porcje | |
|---|---|
| 1 opak. | korpusów babeczek |
| 3 | cytryny |
| 2 | jajka |
| 2 | żółtka |
| 200 g | cukru |
| 1 łyżka | mąki ziemniaczanej |
| 1 łyżka | oliwy |
| Dodatkowo: | |
| ulubione owoce do dekoracji | |
| rozpuszczona czekolada do dekoracji | |
Dokładnie umyj cytryny, zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok.
W rondelku zmieszaj ze sobą sok i skórkę z cytryn, jajka, żółtka, cukier i kopiastą łyżkę maki ziemniaczanej. Zagotuj, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 2 minuty nadal cały czas mieszając. Po tym czasie dodaj oliwę i gotuj przez kolejne 2 minuty. Krem powinien być gładki, bez grudek. Jeśli jednak pojawiły się w nim grudki, przetrzyj krem przez sitko. Zdejmij krem z ognia i odstaw do wystudzenia.
Korpusy babeczek napełniaj przestudzonym kremem cytrynowym. Udekoruj ulubionymi owocami i wzorkami z rozpuszczonej czekolady.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)