średni
60min.
5godz.
8 Porcje | |
---|---|
100 g | masła Milsani |
500 g | twarogu sernikowego Milsani |
300 ml | śmietany kremówki MILSANI |
200 g | ciasteczek czekoladowych (np. herbatników) |
100 g | czekolady gorzekiej Château i dodatkowo czekolada do dekoracji (polewa lub posypka) |
łyżka | cukru wanilinowego |
5 łyżek | cukru pudru |
Pokrusz na drobne kawałki herbatniki, np. tłuczkiem lub w moździerzu.
Roztop w garnku masło i dodaj pokruszone ciasteczka, masę wymieszaj. Dodaj masę na dno tortownicy i chłodź, wstawiając do lodówki. W międzyczasie rozpuść w garnku czekoladę.
Ubij na sztywno śmietanę w misce, a twaróg sernikowy zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Do niego dodaj roztopioną czekoladę, a później - bitą śmietanę.
Masę wyłóż na spód i odstaw do lodówki na kilka godzin. Udekoruj posypką czekoladową lub polewą.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)