łatwy
30min.
45min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| szklanka | mąki Dobre Plony |
| pół kostki | masła Milsani |
| 2 | żółtka |
| 1/4 | szklanki cukru pudru Albona |
| łyżeczka | proszku do pieczenia |
| 4 | jabłka |
| sok i skórka otarta z jednej cytryny | |
| cukier wanilinowy Back Family |
Składniki ciasta zagnieć w zwartą kulę i odstaw do schłodzenia w lodówce na min. 30 min.
W tym czasie umyj jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w cienkie plasterki. Połącz z sokiem i skórką cytryny oraz saszetką cukru waniliowego.
Schłodzone ciasto rozwałkuj. Okrągłą foremkę o średnicy 24 cm wyłóż ciastem – zarówno dno, jak i jej brzegi. Ciasto ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach i piecz 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Na podpieczone ciasto wyłóż odsączone z soku plasterki jabłek i piecz kolejne 30 min, aż owoce się lekko zarumienią.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)