łatwy
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 300 g | dojrzałych malin |
| 250 g | zimnego sera mascarpone |
| 5 łyżek | cukru |
| 200 ml | zimnej śmietany kremówki (30%) |
| ekstrakt z wanilii | |
| gotowe ciasto na tartę | |
Wyłóż ciasto na formę i obetnij wystające poza nią kawałki. Możesz położyć je na spodzie. Zrób w spodzie dziurki za pomocą widelca.
Następnie przykryj ciasto papierem i wysyp na niego groch lub fasolę – dzięki temu spód będzie równy, kiedy będziesz piec go w piekarniku w temperaturze 200°C. Po 10 minutach zdejmij papier i dopiecz tartę przez kolejne 10 min. Ciasto odstaw do wystygnięcia.
Ubij śmietanę na sztywno, kolejno dodając do niej cukier, ekstrakt z wanilii i ser mascarpone. Krem gotowy! Wyłóż go na ciasto, na nim ułóż maliny i pycha! Masz lato za oknem i na talerzyku.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)