łatwy
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 125 g | borówek amerykańskich |
| 200 g | pomidorków daktylowych |
| 1 | czerwona cebula |
| 5 łyżek stołowych | soku jabłkowego |
| 100 g | ketchupu Delikato |
| 1 łyżka stołowa | octu Casa Morando, typ Condimento Italiano Bianco |
| 3 łyżeczki | cukru rafinowanego Diadem |
| 2 łyżeczki | musztardy stołowej, średnio ostrej |
| 1/4 łyżeczki | soli jodowanej |
| 1/4 łyżeczki | kolorowego pieprzu |
| 1/4 łyżeczki | chili – przyprawy w młynku Lemar |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Umyj borówki i pomidorki. Podziel pomidorki na ćwiartki. Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Sok jabłkowy, ketchup, ocet, cebulę, borówki, pomidorki, cukier i musztardę zagotuj, a następnie gotuj bez przykrywki ok. 15 minut.
Zmiksuj sos blenderem, dopraw solą, pieprzem i chili. Serwuj po przestudzeniu.
Owocowe nuty borówkowego sosu BBQ smakują dobrze z drobiem, np. grillowanym indykiem i kurczakiem. Możesz przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce przez 1-2 tygodnie.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)