średni
240min.
10min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 375 g | steków z mięsa wołowego |
| 1 | (5 g) ząbek czosnku |
| 2 | szalotki, opcjonalnie 1 cebula |
| 1 | cytryna |
| 125 ml | piwa Schultenbräu Pilsener |
| 1 łyżka stołowa | musztardy stołowej, średnio ostrej |
| 1/4 łyżeczki | pieprzu czosnkowego |
| 1/2 łyżeczki | papryki ostrej LE GUSTO |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Czosnek i szalotki obierz i posiekaj na dość spore kawałki.
Umyj cytrynę, zetrzyj skórkę. Następnie przekrój cytrynę na połowy i wyciśnij z niej sok.
W wysokim naczyniu zmieszaj ze sobą czosnek, szalotki, 2 łyżki stołowe startej skórki z cytryny, 1 łyżkę stołową soku z cytryny, piwo, musztardę i przyprawy, a następnie zmiksuj wszystko blenderem na gładką marynatę.
Steki wołowe zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Przed grillowaniem wyjmij steki z marynaty i usuń jej nadmiar. Smaż steki na ruszcie przez ok 5–7 minut, co jakiś czas je obracając.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)