łatwy
30min.
15min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 400 g | filetu z indyka (do znalezienia w lodówce) |
| 1 | cytryna Bio |
| 1 | (5 g) ząbek czosnku |
| 10 g | rozmarynu |
| 8 łyżek stołowych | oliwy z oliwek |
| sól | |
| 1 łyżka stołowa | cukru rafinowanego Diadem |
| pieprzu cytrynowego Portland | |
| 150 g | cukinii |
| 8 | czarnych oliwek King's Crown |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Filet z indyka pokrój w kostkę – ok. 3 cm wielkości.
Umyj cytrynę i zetrzyj z niej skórkę. Odmierz 1 łyżkę stołową skórki. Przekrój cytrynę na pół i wyciśnij sok. Sok i skórkę przełóż do miski.
Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i dodaj do soku z cytryny.
Drobno posiekaj rozmaryn i razem z oliwą dodaj go do soku z cytryny. Marynatę dopraw solą, cukrem i pieprzem cytrynowym. Marynuj w niej mięso z indyka przez godzinę.
Umyj cukinię i pokrój ją na plasterki o grubości ok. 1 cm.
Mięso wyjmij z marynaty i nadziewaj na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z cukinią i oliwkami.
Grilluj przez ok. 15 minut na aluminiowej tacce, w międzyczasie obracając szaszłyki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)