łatwy
30min.
| 3 Porcje | |
|---|---|
| 3 | bułki hamburgerowe |
| 500 g | mielonej wołowiny |
| 1 | żółtko |
| 1 | mała cebulka |
| 1 ząbek | czosnku |
| papryka mielona | |
| kolendra mielona | |
| do smaku | sól, pieprz |
| liście | sałaty lodowej |
| pomidor zebra | |
| 3 łyżki | majonezu |
| 3 łyżki | keczupu |
| ogórek konserwowy | |
| ew. olej do smażenia |
Cebulkę i czosnek drobno posiekaj, dodaj do mięsa wraz z żółtkiem i przyprawami. Wymieszaja na gładką, zwartą masę, a następnie uformuj 3 burgery. Usmaż je na grillu lub patelni.
Bułki przetnij na pół i podgrzej w piekarniku lub na grillu. Połówki posmaruj majonezem i złóż burgera, układając na połówce bułki kolejne składniki: na liściach sałaty połóż mięso, kilka plasterków ogórka, plasterek pomidora. Udekoruj keczupem i przykryj drugą częścią bułki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)