łatwy
40min.
4 Porcje | |
---|---|
500 g | pomidorków koktajlowych |
125 g | rukoli (do znalezienia w lodówce) |
2 | ząbki czosnku |
500 g | makaronu spaghetti CUCINA NOBILE |
1,5 łyżki stołowej | soli LE GUSTO |
1 | cytryna |
2 łyżki stołowe | oliwy |
80 g | Parmigiano Reggiano (do znalezienia w lodówce) |
2 gałązki | rozmarynu |
1/4 łyżeczki | kolorowego pieprzu |
250 g | łososia wędzonego, naturalnego GOLDEN SEAFOOD (do znalezienia w lodówce) |
60 g | oliwki King’s Crown, typ Hojiblanca |
Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Umyj rukolę, osusz ją i podziel na drobniejsze kawałki.
Obierz czosnek i pokrój go w plastry. Pomidory umyj i podziel na połowy.
Spaghetti wrzuć do gotującej się wody osolonej 1 łyżeczką soli przez ok. 8-10 minut. Cytryny umyj, osusz i zetrzyj trochę skórki. Następnie przekrój je na połowy i wyciśnij sok.
Rozgrzej 1 łyżkę stołową oliwy, dodaj czosnek i duś go aż uzyska złoty kolor. Dodaj połówki pomidorów i duś razem przez ok. 5 minut.
Parmezan zetrzyj na tarce. Obierz igły rozmarynu, umyj je i drobno posiekaj.
Rozgrzej pozostałą oliwę. Dodaj do niej rozmaryn, startą skórkę cytrynową, sok z cytryny. Podgrzej całość, dopraw solą i pieprzem. Łososia podziel na mniejsze kawałki.
Spaghetti przełóż na patelnię z rozmarynowo-cytrynową oliwą, rozmieszaj i wyłóż na talerze. Na górę wyłóż podsmażone z czosnkiem pomidory, a następnie kawałki łososia, oliwki, parmezan i rukolę.
Jeżeli wolisz, aby łosoś był ciepły, możesz dodać go wcześniej do patelni z podsmażonymi pomidorami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)