1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Dania z ryb i owoców morza
  4. Pstrąg tęczowy z orzeszkami ziemnymi, ryżem i szpinakiem

Pstrąg tęczowy z orzeszkami ziemnymi, ryżem i szpinakiem

łatwy

50min.

Czas przygotowania

Składniki 4 Porcje

750 g szpinaku mrożonego (do znalezienia w zamrażarce)
600 g filetów z pstrąga tęczowego
według uznania sól ziołowa do ryb i owoców morza
80 g orzeszków ziemnych Trader Joe’s
30 g bułki tartej Albona
60 g masła Milsani (do znalezienia w lodówce)
1 łyżka stołowa oleju rzepakowego Butella
200 g ryżu (najlepiej jaśminowego) Dobre plony
1 i 1/2 łyżeczki przyprawy curry Portland
1 kostka rosołowa - warzywna
1 limonka
180 g wegetariańskiej pasty kanapkowej Gut Bio: soczewica-kokos
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo.

Przygotowanie

Krok 1

Wyjmij szpinak z zamrażarki, żeby się rozmroził. Rozgrzej piekarnik do 200 °C (górna i dolna grzałka) lub do 180 °C (termoobieg). Filety z pstrąga tęczowego umyj, osusz, ułóż na blasze do pieczenia skórą do dołu i dopraw według uznania solą ziołową do ryb i owoców morza. 

Krok 2

Orzeszki ziemne drobno posiekaj, dodaj 60 g bułki tartej i miękkiego masła. Dopraw do smaku solą ziołową do ryb i owoców morza. Tak przygotowaną mieszankę ułóż na pstrągach. Piecz całość przez ok. 25–30 minut. 

Krok 3

Podduś szpinak na rozgrzanym oleju. Dodaj ryż i dopraw całość 1 łyżeczką curry. Następnie dodaj kostkę rosołową rozpuszczoną w 400 ml wody. Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez ok. 10–15 minut.   

Krok 4

Podziel limonki na pół i wyciśnij z nich sok. Do szpinaku dodaj wegetariańską pastę kanapkową i odrobinę posiekanych orzeszków ziemnych. Dopraw do smaku solą ziołową, curry i sokiem z limonki. 

Krok 5

Podawaj pstrągi razem z panierką i przygotowaną mieszanką szpinaku i ryżu. 

ALDI Newsletter

Nie przegap żadnej oferty!

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany numer został wysłany SMS, aby potwierdzić Twój numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

Na podany adres e-mail i numer zostały wysłane wiadomości, aby potwierdzić Twój adres e-mail i numer telefonu. Prosimy kliknąć w link w wiadomości. Jeśli strona z potwierdzeniem się nie otworzy, prosimy skopiować link i wkleić go w przeglądarce.

Przypomnienie o

Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny? *

Prosimy uzupełnić pole.

Uwagi
  • Aby skorzystać z naszej bezpłatnej usługi przypominania, prosimy najpierw o Twoje potwierdzenie. W tym celu prosimy podać adres e-mail i / lub numer telefonu i kliknąć „Aktywuj przypominanie". W zależności od wybranej formy kontaktu (e-mail, SMS), otrzymasz link aktywacyjny. Aby aktywować usługę przypominania, prosimy kliknąć w link w otrzymanej wiadomości. Potwierdzenie to nie będzie wymagane ponownie w przyszłości.
  • Prosimy uzupełnić pola oznaczone *.
  • Aby przesłać ten formularz, prosimy zaakceptować pliki cookie w ustawieniach zabezpieczeń przeglądarki.
  • Wysyłanie SMS-ów jest możliwe tylko w krajowej sieci komórkowej.
  • Przypomnienie może być wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data jest w przyszłości i po pomyślnym uwierzytelnieniu Twojego adresu e-mail lub numeru telefonu.
  • Twój adres e-mail i numer telefonu komórkowego są wykorzystywane w celu wysłania powiadomienia o wybranym artykule i przechowywane, aby zachować potwierdzone uwierzytelnienie przy korzystaniu z tej usługi przez Ciebie w przyszłości. W dowolnym momencie możesz zrezygnować z subskrypcji / usunąć dane poprzez „ formularz rezygnacji z usługi przypominania”. Pamiętaj, że aktywacja usługi przypominania jest dozwolona tylko w przypadku, gdy sam jesteś odbiorcą.