łatwy
20min.
10min.
4 Porcje | |
---|---|
100 g | mąki pszennej Dobre Plony |
200 ml | mleka Gut Bio, 3,8 % tłuszczu (do znalezienia w lodówce) |
1 łyżka stołowa | oleju słonecznikowego |
1 | jajko |
sól | |
50 g | masła Milsani (do znalezienia w lodówce) |
Nadzienie: | |
150 g | daktyli suszonych Gut Bio |
3 | pomarańcze |
3 łyżki stołowe | mleka Gut Bio, 3,8 % tłuszczu (do znalezienia w lodówce) |
1 łyżka stołowa | budyniu waniliowego Albona |
200 g | lodów waniliowych Mucci (do znalezienia w zamrażarce) |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Z mąki, mleka, oleju, jajka i soli wyrób gładkie ciasto.
Rozpuść na patelni odrobinę masła i smaż na nim ciasto na cienkie naleśniki.
W międzyczasie pokrój daktyle w drobną kostkę.
Zetrzyj skórkę z 1 pomarańczy, a z pozostałych dwóch wyciśnij sok. Daktyle gotuj przez ok. 10 minut na lekkim ogniu.
Rozmieszaj mleko z budyniem i dodaj do gotujących się daktyli. Całość zagotuj a następnie zdejmij garnek z pieca.
Pomarańczę obierz i z jej miąższu wykrój filety. Pokrój je na dość spore kawałki i dodaj do daktyli. Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do daktyli. Wszystko dobrze wymieszaj.
Na środek naleśnika nakładaj łyżkę nadzienia, a następnie złóż naleśnik. Podawaj z lodami waniliowymi i udekoruj skórką pomarańczową.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)