łatwy
20min.
20min.
| 6 Porcje | |
|---|---|
| 500 g | mrożonych malin |
| 200 g | czekolady wykwintnej MOSER ROTH – 70 % kakao |
| 200 g | masła MILSANI |
| 225 g | cukru |
| 4 | jajka WESOŁY KURNIK |
| 70 g | mąki pszennej DOBRE PLONY |
| 1 łyżka stołowa | soku z cytryny |
| Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Maliny wyjmij z zamrażarki, żeby się rozmroziły. Piekarnik rozgrzej do 200⁰C (górna i dolna grzałka).
Czekoladę rozpuść ostrożnie w kąpieli wodnej. Dodaj masło i powoli mieszaj aż całkowicie połączy się z czekoladą. Delikatnie schłodź.
W międzyczasie ubij jajka ze 125g cukru. Dodawaj stopniowo mąkę, cały czas mieszając. Dodaj przestudzoną mieszankę czekolady i masła, a następnie rozmieszaj całość na jednolitą masę.
Tortownicę o średnicy Ø 26 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto wyłóż do formy i piecz w rozgranym piekarniku przez ok. 20 minut.
W tym czasie zmiksuj maliny i przetrzyj je przez sitko, aby usunąć nasiona.
Do masy malinowej wmieszaj sok z cytryny i pozostały cukier.
Gdy tarta nieco się przestudzi, podawaj ją z sosem malinowym.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)