łatwy
1,20godz.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 4 | jajka z wolnego wybiegu Hofland |
| 600 g | małych ziemniaków |
| 1 łyżka | bulionu warzywnego |
| 800 g | białej kapusty |
| 1 saszetka | fixu do sałatek Delikato, odmiana: do sosów ziołowych |
| 100 g | majonezu delikatesowego Delikato |
| 100 g | kwaśnej śmietany Milsani |
| 2 łyżeczki | musztardy |
| 1 łyżeczka | soli jodowanej |
| 1/2 łyżeczki | kolorowego pieprzu |
| 60 g | korniszonów premium Klostergarten z ziołami |
Gotuj jajka na twardo przez około 10 minut we wrzącej wodzie i zahartuj zimną wodą. Dokładnie umyj ziemniaki i gotuj je we wrzącej wodzie przez około 15-20 minut. Wymieszaj 100 ml gorącej wody z bulionem. Obierz ziemniaki, pokrój je w plastry i zalej gorącym bulionem w misce.
Usuń zewnętrzne liście białej kapusty, podziel ćwiartkę białej kapusty, usuń łodygę, drobno zetrzyj, umyj i odsącz wodę.
Wymieszaj fix do sałatek, majonez, śmietanę i musztardę i dopraw solą i pieprzem. Obierz jajka i pokrój wraz z korniszonami w plastry. Wymieszaj sos z ziemiakami i z pozostałym bulionem, białą kapustą, jajkami i korniszonami, Chłodź przez około 2 godziny przed podaniem. Podawaj na talerzach lub w miskach.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)