łatwy
10min.
30min.
4 Porcje | |
---|---|
2 łyżki | miodu |
4 łyżki | przyprawy Maggi |
1 kg | steków t-bone |
800 g | ziemniaków |
2 | cukinie |
2 | czerwone cebule |
2 ząbki | ząbki czosnku |
500 g | pomidorów daktylowych |
200 g | owczego sera |
8 | oliwek King's Crown (najlepiej odmian Manzanilla lub Hojiblanca) |
2 łyżki | oliwy z oliwek Gut Bio |
wedle uznania | sól z przyprawami do grillowania |
W zależności od sezonu nie wszystkie produkty są stale dostępne w naszej ofercie. |
Marynatę do steków tworzymy mieszając miód, przyprawę Maggi i sól z przyprawami do grillowania. Steki myjemy, osuszamy, smarujemy marynatą i odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Obieramy ziemniaki, kroimy je na duże kawałki i gotujemy we wrzącej wodzie przez około 10 minut. Myjemy cukinie, odcinamy końce i kroimy na małe kawałki. Obieramy cebulę i czosnek, kroimy cebulę na małe kostki i drobno siekamy czosnek.
Pomidory myjemy, kroimy w kostkę owczy ser. Mieszamy ziemniaki, cukinię, cebulę, czosnek, pomidory i oliwki, a także olej i doprawiamy do smaku solą do grillowania według potrzeb.
Grillujemy warzywa na zamkniętym grillu przez około 20–25 minut. Grillujemy steki z każdej strony przez około 6–9 minut. Podajemy gorące.
Grillowane warzywa można podać także z ugotowanym makaronem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)