łatwy
1godz.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 4 | filety z łososia |
| 2 g | przyprawy chili |
| 1 g | korzenia imbiru |
| 40 ml | sosu sojowego |
| 40 ml | sosu Sweet Chili |
| sok z 1 limonki | |
| 250 g | ryżu Basmati Dobre Plony |
| szczypiorek | |
| 2 | ząbki czosnku |
| 1 | średnia marchewka |
| 40 g | mrożonego groszku |
| łyżeczka płatków chili | |
| świeża kolendra | |
| łyżka oleju sezamowego |
1. Wymieszaj przyprawę chili ze startym imbirem. Zanurz łososia w marynacie i odstaw.
2. Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
3. Marchewkę pokrów w drobne słupki i podmaż z czosnkiem na patelni, natępnie dodać ugotowany ryż oraz szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
4. Podsmarz ryż z warzywami na oleju. Następnie dodaj do niego groszek oraz płatki chili.
5. Grilluj łososia przez 5 minut z każdej strony.
6. Podawaj łososia na ryż, skropionego sokiem z limonki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)