łatwy
45min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 400 g | mięsa wołowego |
| 3 ząbki | czosnku |
| 200 g | cebuli |
| majeranek | |
| słodka papryka w proszku | |
| pieprz | |
| sól | |
| kminek | |
| mąka | |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki, dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz i posiekaj, a następnie podsmaż na patelni na smalcu na złoty kolor. Gdy cebula nabierze złotego koloru, dodaj mięso i obsmażaj ze wszystkich stron.
Dopraw zmielonym pieprzem i pozostałymi przyprawami. Do dania dolej wody i podsmażaj, aż mięso się poddusi. Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dolej do niego więcej wody, dodaj przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek i majeranek i gotuj na wolnym ogniu aż mięso całkowicie zmięknie i gulasz zgęstnieje. Pod koniec, jeśli chcesz, możesz zagęścić gulasz mąką, rozmieszaną wcześniej z odrobiną wody.
Gulasz możesz podawać z czeskimi knedlikami, ryżem lub chlebem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)