łatwy
1godz.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 4 kawałki | sera edam – kawałki ok. 1 cm grubości |
| 2 szklanki | mąki Dobre Plony |
| 2 szklanki | bułki tartej Albona |
| 2 | jajka |
| 100 g | majonezu |
| 2 | ogórki konserwowe |
| 1/2 | cebuli |
| 2 łyżki | startego żółtego sera |
| odrobina | zalewy z ogórków |
| 2 łyżki | kwaśnej śmietany |
| szczypta | soli |
| szczypta | pieprzu |
| frytki mrożone |
Frytki przygotuj w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
Kawałki sera włóż na jakiś czas do zamrażarki, co ułatwi panierowanie i smażenie sera. Mąkę i bułkę tartą wysyp na talerze, a jajka rozmieszaj widelcem na głębokim talerzu. Kawałki sera dokładnie otaczaj w panierce: najpierw w mące, później w jajku, w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej. Smaż na głębokim tłuszczu z obu stron aż się zrumieni – przy przewracaniu sera uważaj, żeby nie uszkodzić panierki.
Przygotuj sos tatarski: majonez połącz ze śmietaną. Ogórki i cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj do majonezu. Dodaj starty ser oraz odrobinę zalewy z ogórków – uważając, żeby sos nie był zbyt rzadki. Dopraw solą i pieprzem. Smażony ser podawaj na ciepło z frytkami i sosem tatarskim
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)